Utforska skatesommaren 2023

Utvalda

👋 Välkommen! Är du peppad inför sommaren 2023? Det ska bli den mest spännande skate sommaren någonsin! Så greppa din skateboard och börja göra en ”Bucket List” över vilka skateparker du vill prova denna sommaren 😃

Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren åkare, kommer detta vara den perfekta tiden att ta din åkning till nästa nivå. 😛 Här är några utvalda park-bilder för att kicka igång peppen!

Köpguide – Bilar som passar personer med en aktiv livsstil

Drömmer du om att förena din passion för äventyr och sport med en miljövänlig livsstil? Då har du kommit till rätt plats. I vår ultimata köpguide för elbilar skapad särskilt för entusiaster med en aktiv livsstil, kommer vi att guida dig genom en spännande värld av elektriska fordon som är designade för att följa dig på varje äventyr, oavsett om det är på skateboardet, surfbrädan, kickbiken eller skidorna. Genom att kombinera kraften hos eldrift med smidigheten hos moderna bilar, kommer du snart att upptäcka de perfekta kompanjonerna för dina utomhuspassioner. Låt oss tillsammans utforska en framtid där adrenalin och hållbarhet går hand i hand.

I en värld som ständigt rör sig framåt, strävar vi alla efter att hitta balansen mellan våra passioner och vårt ansvar gentemot planeten. För dem av oss som omfamnar en aktiv livsstil – de som älskar känslan av vinden i håret när vi sveper nerför backar eller surfar på vågkammarna – har tiden kommit för en revolutionerande förändring i hur vi närmar oss våra äventyr. Elbilar har växt fram som en stark kraft i detta skifte mot en mer hållbar framtid, och de är redo att bli dina trogna följeslagare i ditt strävande efter spänning och utmaningar.

I denna köpguide kommer vi att ta dig på en resa genom tre olika prisklasser, där varje rekommenderad elbil är noga utvald för att passa din passionerade och aktiva livsstil. Oavsett om du älskar att glida fram på ett skateboard längs kustlinjen, susa fram på en kickbike längs stadens gator eller kasta dig utför snöiga backar med din snowboard, har vi den perfekta bilen för dig.

Följ med oss när vi utforskar de bästa elbilarna som inte bara levererar imponerande prestanda och praktiskt utrymme, utan också ansluter dig till en global rörelse mot en renare framtid. Genom att välja en elbil för din aktiva livsstil tar du inte bara del i den senaste teknologin, utan du tar också på dig ansvaret att bevara de naturmiljöer som ger oss de äventyr vi älskar.

Låt denna guide vara din följeslagare i sökandet efter den perfekta elbilen som kommer att ta din passion för sport och resor till nya höjder. Det är dags att omdefiniera hur vi når våra äventyr, och vi är redo att guida dig genom varje steg på vägen. Välkommen till framtiden, välkommen till en aktiv livsstil i harmoni med naturen – välkommen till din perfekta elbil.

Nissan Leaf Tekna

Här är en köprekommendation med förslag på elbilar i tre olika prisklasser som passar personer med en aktiv livsstil som involverar sport och resor för att utföra sina aktiviteter som skateboard, vågsurfing, kickbike, snowboard eller skidor:

Elbilar i olika prisklasser:

Låg prisklass: Under 400 000 kr

 1. Nissan Leaf
  • Fördelar: Nissan Leaf är en populär elbil med god räckvidd och komfortabel körupplevelse. Den har tillräckligt med utrymme för att rymma sportutrustning och passagerare.
 2. Renault Zoe
  • Fördelar: Renault Zoe är en kompakt elbil som är enkel att manövrera och passar bra för stadskörning och kortare resor. Den har en attraktiv prislapp och är lätt att ladda.
 3. Hyundai Kona Electric
  • Fördelar: Hyundai Kona Electric är en kraftfull el-SUV med bra räckvidd och mångsidighet. Dess rymliga interiör och bagageutrymme gör det enkelt att ta med sportutrustningen.

Mellan prisklass: 400 000 – 800 000 kr

 1. Tesla Model 3
  • Fördelar: Tesla Model 3 är känd för sin prestanda och imponerande räckvidd. Den kompakta storleken gör den smidig i stadstrafik samtidigt som den erbjuder en sportig körupplevelse.
 2. Ford Mustang Mach-E
  • Fördelar: Ford Mustang Mach-E är en el-SUV med stil och prestanda. Den har gott om utrymme och passar utmärkt för både vardagskörning och äventyr.
 3. Volkswagen ID.4
  • Fördelar: Volkswagen ID.4 är en rymlig el-SUV med modern design och bra räckvidd. Den är bekväm och praktisk för längre resor och har gott om plats för sportutrustning.

Hög prisklass: Över 800 000 kr

 1. Tesla Model S
  • Fördelar: Tesla Model S är känd för sin överlägsna prestanda, långa räckvidd och lyxiga interiör. Den passar utmärkt för långresor och ger en lyxig körupplevelse.
 2. Audi e-tron
  • Fördelar: Audi e-tron är en lyxig el-SUV med högkvalitativ interiör och avancerad teknik. Den har bra prestanda och passar för både stadskörning och längre resor.
 3. Porsche Taycan
  • Fördelar: Porsche Taycan är en elbil som kombinerar sportig prestanda med lyx och komfort. Den är en av de snabbaste elbilarna på marknaden och ger en enastående körupplevelse.

Elbilar efter storlek:

Kompakt/elbil:

 1. Nissan Leaf
 2. Renault Zoe
 3. Hyundai Kona Electric

Mellan/el-SUV:

 1. Tesla Model 3
 2. Ford Mustang Mach-E
 3. Volkswagen ID.4

Lyx/el-SUV:

 1. Tesla Model S
 2. Audi e-tron
 3. Porsche Taycan

Är du inte helt redo för elbil ännu? Här är en köprekommendation med förslag på bilar i tre olika prisklasser som passar personer med en aktiv livsstil som involverar sport och resor för att utföra sina aktiviteter som skateboard, vågsurfing, kickbike, snowboard eller skidor:

Låg prisklass: Under 200 000 kr

Subaru Crosstrek

 • Fördelar: Subaru Crosstrek är en kompakt crossover med fyrhjulsdrift (AWD) som passar perfekt för utomhusentusiaster. Den har tillräckligt med utrymme för att rymma dina sportutrustningar och har bra markfrigång för eventuell terrängkörning.

Mellan prisklass: 200 000 – 500 000 kr

Toyota RAV4

 • Fördelar: Toyota RAV4 är en pålitlig och rymlig crossover med AWD-alternativ. Den har generöst med bagageutrymme för din sportutrustning och har avancerade säkerhetsfunktioner för att hålla dig trygg under resorna.

Hög prisklass: Över 500 000 kr

Land Rover Defender

 • Fördelar: Land Rover Defender är en kraftfull och robust SUV som kan hantera både stadskörning och tuff terräng. Med dess terrängkörningskapacitet och rymliga interiör kan du enkelt lasta alla dina sportutrustningar och ta dig an äventyren med stil.

Bonusrekommendation: Elbilalternativ

Tesla Model Y

 • Fördelar: Tesla Model Y är en eldriven crossover med imponerande prestanda och räckvidd. Dess låga tyngdpunkt och fyrhjulsdriftsoption gör den stabil och kapabel att hantera olika väg- och terrängförhållanden. Plus, du bidrar till en mer hållbar framtid med en elbil.

Kom ihåg att priserna och tillgängligheten kan variera beroende på plats och tid. Innan du fattar ett beslut, se till att göra grundlig forskning och överväg vad som är viktigast för dig när det gäller prestanda, räckvidd, utrymme och komfort. Det är alltid en god idé att göra grundlig forskning och kanske till och med provköra bilarna innan du fattar ett beslut. Valet av bil beror också på dina personliga preferenser och behov, så överväg vad som är viktigast för dig när det gäller utrymme, prestanda, bränsleeffektivitet och terrängkörningsförmåga.

Nu är sajten snabbare ⚡️

Skatespot.se har bytt webbhotell och uppgraderat tekniken!

 👋 ⚙️Den senaste tiden har vi arbetat med att byta webbhotell och att uppdatera tekniken bakom sajten.

🐌 Vi vet att sajten tidigare varit väldigt långsam och har nu lagt mycket arbete på att förbättra detta.

👍Vi hoppas att ni märker av skillnaden och gillar den nya hastigheten när sidorna laddas 😀

Slut på tekniksnacket… 😜😎

SM i Street – Skateboard 2021

Svenska mästerskapen i street går av stapeln i Örebro den 20-21 november. Tävlingen som hålls för junior, dam, master och senior körs i skatehallen brädcentralen i Örebro som är på 650 kvm.

Datum: 20-22 november 2021
Plats: Brädcentralen skateboardhall i Örebro
Adress: Södra Grev Rosengatan 35, Örebro.
Information: Tävlingspolicy för Svenska Mästerskap från Sveriges Skateboardförbund (SSF)

FREDAG 19/11

Brädcentralen är öppen 15-22. Anmälning på plats.

LÖRDAG 20/11

12:00Juniorkval
14:00Damkval
15:00 Master kval (+35)
16:00 Senior kval

SÖNDAG 21/11

12:00 Junior final
13:00 Dam final
14:00 Master final (+35)
15:00 Senior final

Bakom SM tävlingen står: Grymt.com, Föreningen Örebro Skateboard, Brädcentralen ochSveriges Skateboardförbund (SSF)

Skateparker hösten 2021

🛹 Är slutet på utomhussäsongen nära? Eller är vädret snällt mot oss? Lägg lite nya skateparker i din bucketlist inför en vacker och torr höstdag 😛🍂🍁☀️

👌 Nu uppdateras sajten med ny info och bilder på landets skatehallen och skateparker. Här på Skatespot finns nu över 240 skateparker och mer än 60 skatehallar.

👋 Skatespot på Instagram och Facebook
📷 Skicka gärna tips och bilder på ska skateparker du besöker!
👍 Lägg till skatepark eller en skatehall
❤️ Tack till alla om hjälper till, ni underlättar för andra att hitta skateparken!

Åre skatepark, invigd 25 september 2021. Foto: Åre skateboardförening.
Nya bilder på Actionpark Göteborg, juli 2021
Ravinen skatepark i Vårby, Stockholm, april 2021.

Kompletta skateboards

När du ska köpa en skateboard kan välja ut alla delar själv och köpa dem separat eller så kan du välja bland redan färdigkomponerade kompletta skateboards.

Om du inte vet exat vilka delar du föredrar och inte har speciella önskemål kring specifika hjul, kullager, truckar, skateboards eller griptape, ja då kan det vara enklare att välja en komplett skateboard som har det du tror du behöver. Det finns kompletta skateboards i alla skatebutiker där du kan välja en lämplig.

Vad kostar då en komplett skateboard?
Priset varierar såklart mellan olika modeller men brukar ligga mellan 650 och 1400 kr. För runt 900 kronor får du i de flesta skatebutiker (fysiska eller online) en riktigt bra skateboard.


Köpguide för skateboard

Köpguide för skateboard

Denna guide är tänkt att hjälpa dig förstå vilka delar det finns att välja bland när du ska köpa en skateboard. Du kanske vill bygga din egen skateboard och välja rätt delar.

Skatehallar inomhussäsongen 2023

Nu har sidan fyllts på med information om Sveriges skatehallar och vi fortsätter fylla på med många fler skateparker. Här på Skatespot finns nu över 260 skateparker och mer än 70 skatehallar. Sidan har fått över 60 spots tillagda bara under augusti och september!

Bättre kartor: Nu har skatekartan utökats med egna kartor där du kan hitta alla:

Nu finns Skatespot på Instagram och Facebook, skicka gärna bilder på ska skateparker och skatehallar du besöker via DM!

Skatehall
Skatehallen i Visby

Bowlstock

Status

Bowlstock är en återkommande tävling och skateevent som hålls i Highwalley Skateworld i Högdalen.

Bowlstock är en bowl skateboardtävling och musikfestival som startade 2015 i Highvalley Skateworld, Högdalen, Stockholm. Evenemanget arrangeras av lokala skateboardåkare för att ta åkning i världsklass till Stockholm och främja skateboardåkning för allmänheten.

Idén kommer från en resa till Kalifornien där vi besökte en bowl-tävling samt ett ”poolparty” på legendariska Pink Motel, där liveband spelade vid poolen under en skatejamsession.

Instagram.com/bowlstock

Tidigare år:

 • Bowlstock 2019 hölls den 3 augusti.
 • Bowlstock 2018 hölls 11 augusti.
 • Bowlstock 2016 hölls den 5-7 augusti.
 • Bowlstock 2015 hölls Bowlstock vid Highwalley Skateworld i Högdalen lördagen den 22/8. 40 lakan i prispengar, Bowltävling, best trick och på scen står ebbot, mfl.

”THE SKATEBOARDING EVENT OF THE YEAR IN STOCKHOLM”