Nyköpings skatepark

🗺️ Visa på karta 💬 Lämna en kommentar

Nyköping skatepark är en liten skatepark i betong som innehåller manual pads, curbes, speedbump och quarter pipe. Parken är byggd som en cirkel så att man kan åka runt. Då parken är mycket liten och smal så blir det lätt trångt om det är flera åkare där samtidigt.

Skateparken ligger bara 5 minuter från motorvägen. I omgivningen hittar du grönområden, Hjortensbergsbadet och Folkets Park.

Adress: Runebergsgatan 52, 611 37 Nyköping.
Yta: ca 300 kvm
Belysning: ja
Parkering: ja
Invigd: 2015
Byggd av: Nord skateparks

Nyköping skatepark, 2020. Foto: Emanuel Hallklint


Flera ställen att åka skateboard på i Nyköping.

Karta - Hitta till Nyköpings skatepark:

8 svar på ”Nyköpings skatepark

  • Hej Lukas

   Jag känner inte till några sådana planer. Vill du vara helt säker så är det nog bäst att du hör direkt med Nyköpings Kommun.

    • Hej Karolin

     Jag vet inte hur efterfrågan är.

     Det jag vet är att den här sidan har besökts strax över 350 gånger i år. Totalt 590 besök har gjorts på skatespot.nu med intresse för Nyköpings skatspots i år.

     • Efterfrågan är större än vad ni tror, bara att folk inte har tid eller lust att medverka i påskrifter med mera. Men har många kompisar som vill att de ska byggas en riktig skatepark i Nyköping! Och ha nån som vet hur man konstruerar en bra skatepark och inte som den lila vi fick vid hjortensbergsbadet. Som dock är den bästa i stan ändå..

     • Alexander jag förstår att många vill ha en större skatepark! Är du inte nöjd med hur den lilla är planerad och byggd? Nord skateparks är ju proffs, eller är det någon annan skateparksbyggare du föredrar? Vad borde gjorts bättre på den lilla vid Hjortensbergsbadet?

 1. Hej! Jag och många andra skejtare förstår inte varför det där trädet måste vara i mitten. Ta bort den och fyll den lilla gräsplätten med betong och kanske utnyttja den nya ytan med ett rail eller något.
  mvh
  Eddie

  • Hej Eddie, bäst skulle jag tro är om du lämnar ditt förslag som ett medborgarförslag till kommunen. Det verkar ju finnas intresse för en större skatepark i Nyköping av kommentarerna här att bedöma :)

Kommentera: Vad du tycker? Har du mer info?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.