Skateboardcupen 2023

Skateboardcupen är en serie tävlingar runtom i landet. Varje år arrangeras skateboadtävlingar med fokus på olika genrer som street/park eller bowl/pool.

Tävlingarna i Skateboardcupen 2023:

Skateboardcupen 2023 logotyp

Skateboardcupen arrangeras genom ett samarbete mellan Sveriges Skateboardförbund och Föreningen Bryggeriet.


Betongcupen blev Skateboardcupen

De första åren som Föreningen Bryggeriet arrangerade tävlingarna gick de under namnet Betongcupen. Första gången som cupen arrangerades var Betongkuppen 2010, ett år då den första vågen av bra betonparker var på plats och deltävlingar hölls i Avesta (Palatset), Malmö (sibbarp skatepark), Växjö, Falkenberg och Nacka.

Varje år har det sedan dess hållits en serie tävlingar runtom i landet och från 2020, när Betongcupen firade 10 års jubileum, passade man då på att byta namn till Skateboardcupen. Nu hålls tävlingar även under vintern, som till exempel 2022 när Svenska mästerskapet hölls i Växjö skatehall.

Skateboardcupen 2022

Skateboardcupen 2020

Skateboardcupen 2020
Skateboardcupen 2020 – Inställd p.g.a. restriktionerna kring folksamlingar.

2020 firade Betongcupen 10 års jubileum och passade då på att byta namn till Skateboardcupen. Först ut var Cool Pool som gick av stapeln i Malmö 29 februari, där kördes SM i bowl. Tävlingarna i Varberg, Kalmars nya skatepark och säsongens resterande tävlingar ställdes tyvärr in på grund av corona pandemin.

Deltävlingarna i Skateboardcupen 2020:


Skateboard i OS i Paris 2024

Sommaren 2024 är det andra gången för skateboard att vara en av grenarna i de olympiska spelen, denna gång under sommar-OS i Paris. Läs mer om: Skateboard är en gren i Sommar-OS i Paris 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.