Skövde Actionpark

2015 planerades en ny ambitiös skatepark i betong i Skövde, Skövde Actionpark. Förebilden är bland annat Bryggeriet. Paken som planeras bli hela 1800 kvm stor kan tidigast stå klar hösten 2016, men blir troligen klar senare. Bakom denna vision om en ny skatepark i Skövde ligger Föreningen Skövde Actionpar. Jag kan inte annat än önska dem lycka till!

– Tidigare hade vi ingen kostnadsbild eller bra uppfattning om hur det hela skulle gå till. Nu har vi däremot fått pengar för att låta två killar från skateföreningen Bryggeriet i Malmö konsulta och ta fram en konceptplansch, som nu ligger på bordet framför oss.

Bryggeriet är på många vis en förebild för föreningar som Skövde Actionpark, vilket inte är konstigt med tanke på att de själva har en stor park och även ett skategymnasium. Förutom intressen på egen mark hjälper de andra att bygga parker.

Så blir den nya actionparken, 31 mar 2015
http://www.skovdenyheter.se/article/sa-blir-den-nya-actionparken/#slideshow-0

En actionpark av det här slaget kommer att kunna utnyttjas av skateboard-, inlines- och kickboardåkare , parkourutövare, BMX- och mountainbikecyklister.

Actionpark i Skövde – inom två år, 18 okt 2014
http://www.skovdenyheter.se/article/actionpark-i-skovde-inom-tva-ar/

Adress: Kavelbrovägen 5, 541 37 Skövde, Sverige. Västgöta-Bengtssons park på Östermalm.
Yta: 1800 kvm

 

Skövde Actionspark.
Skövde Actionspark.

Karta - Hitta till denna spot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.