Skövde actionpark

2021 kom förslag om att placera Actionparken bakom Eric Ugglas som hyser ungdomens hus. 2023 har skateparken dock inte förverkligats ännu.

2015 planerades en ny ambitiös skatepark i betong i Skövde, Skövde Actionpark. Förebilden var bland annat Bryggeriet. Parken som planerades bli hela 1800 kvm stor skulle tidigast stå klar hösten 2016, men den blev ej byggd. Bakom denna vision om en ny skatepark i Skövde låg Föreningen Skövde Actionpark.

– Tidigare hade vi ingen kostnadsbild eller bra uppfattning om hur det hela skulle gå till. Nu har vi däremot fått pengar för att låta två killar från skateföreningen Bryggeriet i Malmö konsulta och ta fram en konceptplansch, som nu ligger på bordet framför oss.

Bryggeriet är på många vis en förebild för föreningar som Skövde Actionpark, vilket inte är konstigt med tanke på att de själva har en stor park och även ett skategymnasium. Förutom intressen på egen mark hjälper de andra att bygga parker.

Så blir den nya actionparken, 31 mar 2015
http://www.skovdenyheter.se/article/sa-blir-den-nya-actionparken/#slideshow-0

En actionpark av det här slaget kommer att kunna utnyttjas av skateboard-, inlines- och kickboardåkare , parkourutövare, BMX- och mountainbikecyklister.

Actionpark i Skövde – inom två år, 18 okt 2014
http://www.skovdenyheter.se/article/actionpark-i-skovde-inom-tva-ar/

Adress:
Yta: 1800 kvm

 

Skövde Actionspark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.