Köpa sparkcykel eller kickbike

Vi listar ju de bästa parkerna där du får åka kickbike/sparkcykel. Men om du ännu inte har köpt en sådan så är det ju det du bör börja med. Att köpa en sparkcykel behöver inte vara dyrt, det finns många billiga kickbikes i dag.

Sparkcyklar och kickbikes för barn och vuxna

Det finn små kickbikes för barn. Många barn börjar ju åka när de är mycket små och ägnar tid hemma på gatan utanför bostaden att åka med sina vänner. Det är ofta första kontakten med sporten.

När men bli lite äldre börjar man kanske ta det hela lite mer seriöst och upptäcker att det är en sport med lite bättre utrustning och fantastiska anläggningar där man kan åka. Då hittar man skateparker i betong där det går utmärkt att åka kickbike. Man vill ha en mer hållbar kickbike som tål att man gör mer avancerade trick. Då behöver man en lite mer avancerad kickbike.

Som vuxen kan det vara bra att tänka på att den ska klara av vikten, så den inte går sönder direkt. Många kickbikes för vuxna är mer som transportmedel, ett smidigt sätt att ta sig fram i staden. Därför är en kickbike till vuxna kanske främst anpassad för smidig transport till jobbet. Perfekt om man inte har för långt till arbetet.

Var kan man då köpa en kickbike?

De stora sportbutikskedjorna erbjuder dessa i olika varianter. Leksaksbutiker kan även ha sådana, men där blir man mer tveksam till kvaliteten. Även på breda butiker som Clas Ohlson finns dessa. Sedan finns det mer specialicerate butiker som till exempel The Scooter Store.


Köpguide för att välja rätt kickbike

Att köpa en kickbike kan vara en fantastisk investering för personer som är intresserade av att få ut mer av sin träning, utforska nya platser eller helt enkelt ha roligt utomhus. Här är några viktiga faktorer att överväga när du väljer en kickbike:

 1. Användning och syfte: Fundera över varför du vill köpa en kickbike. Är det för träning, transporter eller rekreation? Ditt syfte kommer att påverka vilken typ av kickbike som passar dig bäst.
 2. Rammaterial: Kickbikes kan vara tillverkade av olika material, som aluminium, stål eller kolfiber. Aluminium är vanligt och ger en bra balans mellan vikt och hållbarhet.
 3. Hjulstorlek: Hjulstorleken påverkar kickbikens stabilitet och prestanda. Större hjul ger vanligtvis bättre hastighet och smidighet, medan mindre hjul ger bättre manövrerbarhet.
 4. Bromssystem: Vissa kickbikes har fotbromsar medan andra har handbromsar. Handbromsar ger oftast bättre kontroll och säkerhet, särskilt vid högre hastigheter.
 5. Dämpningssystem: Om du planerar att använda kickbiken på ojämna ytor eller terräng, kan en modell med dämpningssystem vara att föredra för att minska stötar och ge en bekvämare åktur.
 6. Viktgräns: Se till att kickbiken har tillräcklig viktgräns för din kroppsvikt och eventuell last du tänker bära.
 7. Storlek och justerbarhet: Välj en kickbike med justerbara komponenter som styrstam och sadelhöjd så att du kan anpassa den efter din kroppsstorlek och preferenser.
 8. Kvalitet på komponenter: Inspektera komponenter som handtag, styre, bromsar och däck. Högkvalitativa komponenter bidrar till bättre prestanda och hållbarhet.
 9. Sammanfällbarhet: Om du behöver transportera eller förvara kickbiken på begränsad plats, välj en sammanfällbar modell för enklare hantering.
 10. Pris och budget: Bestäm din budget och leta efter en kickbike som erbjuder bra kvalitet och funktioner inom din prisklass.
 11. Läs recensioner och gör forskning: Innan du köper, läs recensioner och sök efter information om olika modeller och märken för att få en bättre förståelse för deras prestanda och pålitlighet.
 12. Prova innan du köper: Om möjligt, besök en fysisk butik och provkör några olika modeller för att få en känsla för hur de känns och fungerar.
 13. Garanti och service: Kontrollera garantivillkoren och tillgängligheten av service om något går fel med din kickbike.

Genom att överväga dessa faktorer och göra noggrann forskning kan du välja en kickbike som passar bäst för dina behov och preferenser. Glöm inte att skydda dig med lämplig säkerhetsutrustning, som hjälm och handskar, när du använder din kickbike. Ha kul och njut av dina utomhusäventyr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.